Anti-aanbaklaag

Zoals de meeste mensen inmiddels weten is een anti-aanbaklaag in pannen, zoals we die vroeger kenden (van Teflon) giftig, althans dit kan na een tijd giftig worden. Het uitgebreide verhaal kun je hier lezen: https://www.kitchenandmore.nl/Giftige-stof-PFOA-in-Teflon-pannen-blog. Ik koop daarom al een tijd alleen nog maar keramische pannen, maar ook hier ervaar ik nog wel eens kwaliteitsverschillen. Daarom een aantal tips en reviews:

  1. Mijn beste pannen tot nu toe zijn Braetpannen. Dit zijn pannen met een leistenen coating (dus niet keramisch): http://www.braet.nl/. De pan blijft bij goede behandeling jarenlang goed en niets blijft erin plakken. Bovendien zijn ze redelijk in prijs!braet-braadpan-20-cm
  2.  GreenPan, keramische pannen, af en toe in de aanbieding te koop bij Albert Heijn en tegenwoordig ook te koop bij Bol.comGreenpanDeze is van de Albert Heijn:Greenpan Ah
  3.  Albert Heijn keramische pannen, hele zware witte. Helaas geen afbeelding, maar dezen blijven ook redelijk goed, maar ik ben toch meer gecharmeerd van nummer 1 en 2. Want deze pannen zijn gewoon erg zwaar.

Wat onontbeerlijk is om de pannen en anti-aanbaklaag lang goed te houden is een goede behandeling:

  1. Stop je pan nooit in de vaatwasser.
  2. Spoel hem alleen af met heet water en borstelen met een zachte afwasborstel of zacht sponsje. Is het echt heel vies en vet, gebruik dan een beetje afwasmiddel.
  3. Afdrogen met keukenpapier. Het is helemaal niet erg dat de pan een beetje vet blijft.

Veel producten die we gebruiken om uit te eten of te drinken blijken nu toxisch te zijn. Volgende keer ga ik het hebben over drinkflesjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *